Tilinumero vaihtunut -> FI46 5062 0320 2656 26

Otteluraportit osoitteessa: http://www.smkaukalopallo.fi/news


19.10.2014 RB-Oulu vei tuplakohtaamisen toisenkin osan Flexolahdesta

RB Oulu voitti Flexolahden lauantaina ja uusi temppunsa sunnuntaina lukemin 4-3 (2-2, 2-1, 0-0).

Joukkueet pelasivat äärimmäisen tasaisen kamppailun jo lauantaina. Tuolloin poikkeuksellisesti Utajärvellä pelattu taisto päättyi RB Oulun 6-4-lukemiin. Tuolloin ratkaisun hetkiä koettiin toisessa erässä, jonka kotijoukkue vei 3-0-lukemin.

Sunnuntaina jatkettiin siitä mihin yötä aiemmin jäätiin. Ensimmäisestä erästä mentiin tauolle sunnuntain tavoin 2-2-tilanteessa. Ratkaisevaksi muotoutui lopulta toinen erä, jossa oululaisten maalit iskivät Kari Hiltunen ja Tommi Kurkela. Viimeinen 20-minuuttinen taisteltiin maaleitta.

RB Oulu on aloittanut kautensa hurjalla ryminällä. Joukkueen tilillä on neljä voittoa neljästä ottelusta ja sarjan piikkipaikka. Kaksi pistettä hyvin erilaisilla ottelumäärillä toki ovat keränneet Hamarin Elo, Duo ja Flexolahti.

SM-sarja jatkuu yhdellä ottelulla ensi lauantaina 25.10.

18.10.2014 Täysi kierros takana – Elo, Duo Jämsä ja RB-Oulu voittoihin

Hamarin Elo haki lauantain kaukalopallon SM-sarjan iltapäiväottelussa selkeän vierasvoiton Rangersista Hyvinkäältä maalein 16-4. Selkeän voiton lauantaina haki myös Duo Jömsä ja RB-Oulu nappasi niin ikään tyäden pistepotin.

Kotijoukkue Rangers odotti toista SM sarjan ottelua innokkaana ja latautuneena, sillä olihan nyt vastustajana tunnettu Porvoon ylpeys Hamarin Elo. Kotijoukkue aloittikin maalinteon ja oli vielä pelissä mukana hyvin tilanteessa 1-1, mutta ylivoimalla karkea virhe ja omissa soi. Ja vain 10 sekuntia, kun jälleen kolahti. Samalla niksahti Rangersien selkäranka aivan liian helposti ja ylivarovaisuus kostautui jatkossa kokeneiden vieraiden edessä. Liian helposti antauduttiin ja lisäksi Mikko Pölösen peli päättyi etureisivammaan.

Valmentaja Toma Auresto olikin pettynyt ennen kaikkea luisteluvauhdin hyytymiseen, joka ollut joukkueen tavaramerkki aiempina vuosina.

Elo-luotsi Tomi Wiialalla sen sijaan oli aihetta tyytyväisyyteen.

– Ensimmäinen peli vieraissa. Elo oli vahvalla kokoonpanolla liikkeellä, ja pelasimmekin neljällä ketjulla. Onnistujia oli koko joukkueesta. Neljän kentän prässääminen tuotti Elolle tulosta. Ja Rangers oli tällä kertaa voimaton.

Elolta ottelun parhaaksi pelaajaksi valittiin oikeutetusti kapteeni Juho Hankkio.

Rangersien onnistujia ottelussa olivat maalivahti Mika Elo – synttärisankari ja Rangersien palkittu – sekä Pietari Oksa. Elon onnistujia Hankkion lisäksi olivat palkittu Sami Lindholm sekä Olli Pelkonen ja Harri Hautajoki olivat myös maininnan arvoisia.

Kotiyleisö tietty pettynyt kotijoukkueen sukellukseen, eikä seuraava ottelu helpotusta anna, sillä vieraissa kohdataan hallitseva Suomen mestari; Flexolahti. Puolustuspelin pitää kohentua hurjasti, samoin ylivoiman, sillä joka kerta soi omissa. eli kolmesti.

Elo puolestaan aloittaa nyt härkäviikot harjoittelussa. Ja panostaa väkevään taisteluilmeen luomiseen ensi viikonlopuksi. Maalissa pelasivat Mikko Joensuu kaksi erää. Ja Aksu Piispa kolmannen erän. Molemmat onnistuivat hienosti.

Duo Jämsä napsi miltei yhtä selkän voiton TNC:stä. Ottelun käännekohta nähtiin oikeastaan jo ensimmäisessä erässä kun Duo iski tauluun tylyt 0-4 lukemat. TNC:lläkin oli omat paikkansa mutta niitä ei käytetty vaan maalinteko tuotti suurta tuskaa.

Toisessa erässä Duo iski myös ensimmäiset neljä maalia ja tässä vaiheessa tilanne oli siis jo 0-8. Sakari Kauvosaaren ja Pekka Palmin maalit toivat hieman lohtua TNC leiriin. Kolmanteen erään lähdettiin kuitenkin tylyissä 2-11 lukemissa.

Kolmas erä oli oikeastaan vain pelailua kummaltakin osapuolelta. TNC:n Alex Laakso joutui poistumaan pukukoppiin kesken erän kun hän iski olkapäänsä maalitolppaan maalintekotilanteessa, alustavasta arviosta ei ole vielä tietoa. Peli päättyi siis 5-16 lukemiin. Jämsäläisillä on TNC-voiton myötä kauden ensimmäinen sarjapeli takana ja joukkue pääsi kaksi pistettä mukana kotimatkalle.

– Hieman sekava ottelu, mutta mieltä lämmittää voitto ja tehdyt maalit, 16 kappaletta, Duon valmentaja Juha Niemi kuvaili.

Duon pelaaja Jarkko Kytölä kommentoi ottelua hieman hidastempoiseksi .

– Pelirytmissä oli välillä vaikeuksia pysyä kiinni. Kokonaisuutena hyvä suoritus, Kytölä sanoi.

Kaukalopallon SM-sarja 18.10.2014:
Rangers – Hamarin Elo 4-16 (1-5, 1-6, 2-5)
TNC – Duo Jämsä 5-16 (0-4, 2-7, 3-5)
RB-Oulu – Flexolahti 6-4 (2-2, 3-0, 1-2)

17.10.2014 Neljän ottelun viikonloppu – Hyvinkäällä ”paikallispeli”

Kaukalopallon SM-sarjassa pelataan lauantaina kolme ottelua. Viikonloppu kruunautuu sunnuntaina yhdellä taistolla Oulussa.

Hyvinkään Rangers on nyt ensimmäisen SM-sarjaottelun pelannut ja lähtee tulevaan kamppailuun viime vuoden finalistia vastaan yhtä kokemusta rikkaampana. Luottavaisena ja nöyränä, sillä Hamarin Elon kanssa on pelattu vuosien varrella useasti.

Totta kai ottelussa on vain yksi ennakkosuosikki, mutta ensimmäisen ottelun jännityksen ja karkeiden keskialueen virheiden poistuessa, Rangers haastaa tosissaan porvoolaiset. Liukas laitahyökkääjä Mikko Pölönen luottaa, että hyökkäyspäähän saadaan enemmän painetta kuin avauksessa.

Samoilla linjoilla on joukkueen pelaajavalmentaja, seuraikoni Toma Auresto, joka korostaa viisikkopelin kokonaisuutta ja vauhdin ylläpitoa Hamarin kivikovia hyökkäyspään taitureita vastaan. Ja ennen kaikkea jäähyboxi jätetään korkkaamatta. Vieraille se sallitaan. Hyvinkäälle odotetaan jopa yleisöryntäystä, sillä ottelua on mainostettu ”paikallispelinä” , johon lauantai-illan mainio peliaika rummuttaa yleisöä lehtereille seuraamaan vauhdikasta peliä.

Hamarin Elo saapuu hyvinkääläisten vieraaksi lähes täydellä miehityksellä, poissa ovat ainoastaan Timo Halme ja Jan Eriksson.

– Elo lähtee tavoittelemaan kauden avauspisteittä kovalla luistelulla, mottona että luistellaan kaverilta jalat alta ja kokoajan kova paine puolustuksen avaamispelille, kertoo valmentaja Tomi Wiiala.

Avausottelussa maalintekovaikeuksista kärsinyt Elo lähtee hakemaan suoraviivaisuutta hyökkäyksiin ja haluaa jättää kulmissa pyörimiset minimiin.

– Joukkueet ovat tuttuja toiselleen monien vuosien takaa kun joukkueet vielä pelasivat divaripelejä keskenään, tosin joukkueen pelaajat ovat jonkun verran vaihtunut niistä ajoista. Saa nähdä miten käy, miettii Mikael Forsell.

Loukkaantumisia ja flunssaa Jämsässä

TNC kohtaa kauden ensimmäisessä kotiottelussaan Kuopiossa Jämsän DUO:n. Joukkueet pelasivat ennen kauden alkua kaksi harjoitusottelua, joista DUO voitti molemmat. TNC:llä on alla erittäin heikko esitys Lahdessa, Flexolahti pöllytti kuopiolaisia lukemin 15-3. DUO:lle ottelu on kauden avaus. Luvassa on varmasti tasainen ottelu.

– Vaikka saimme viime sunnuntaina Lahdessa selkäsaunan, oli pelissä myös joitain hyviä elementtejä, linjaa TNC:n hyökkääjä Jani Rönkkö.

Rönkön mukaan uuden joukkueen pelisysteemin omaksumiseen ja yhteen hitsautumiseen menee oma aikansa. TNC:n kakkosvalmentaja Toni Kolari kertoo, että joukkueella on paljon parannettavaa.

– Kotiluolassa emme anna tuumakaan periksi, Kolari vakuuttaa.

Duon valmistautumista ovat haitanneet loukkaantumiset ja flunssa-aalto. Matkaan lähdetään todennäköisesti kolmen ketjun voimin.

– Lähdemme luottavaisin mielin kauden avaukseen vaikka harjoittelu onkin jäänyt hieman vajaavaiseksi. Uskon, että pärjäämme jos peruspelaaminen saadaan pysymään halutulla tasolla, valmentaja Juha Niemi toteaa.

Myös joukkueen kapteeni Hannu Kantola luottaa oman porukkansa tekemiseen.

– Olemme kohdanneet TNC Kuopion kaksi kertaa harjoituspeleissä ja tuloksena kaksi voittoa, tosin niillä ei ole kauheasti merkitystä kun tosipelit alkavat.

Lisäksi viikonloppuna nähdään RB-Oulun ja Flexolahden tuplakohtaaminen Utajärvellä ja Oulunsalossa.

Viikonlopun kaukalopallon SM-sarjaottelut
La klo 16 Rangers-Hamarin Elo
La klo 18 TNC-Duo Jämsä
La klo 18 RB-Oulu-Flexolahti
Su klo 12.30 RB-Oulu-Flexolahti

12.10.2014 Hallitseva mestari avasi voitolla Lahdessa

Hallitseva kaukalopallomestari Flexolahti avasi kautensa 15-3-voitolla TNC:sta.

Ottelun avauserä Lahdessa oli tasainen ja molemmat joukkueet loivat vaarallisia maalipaikkoja. Osittain erä oli tunnustelua ja erän päättyessä taululla oli lukemat 1-1.

Toisessa erässä Flexolahti lisäsi vauhtia ja TNC tippui kelkasta. Lahtelaiset iskivät ylivoimahyökkäyksillä ja tehokkaalla viimeistelyllä taululle 7-2. Kolmannessa erässä Flexolahti hallitsi peliä täysin ja TNC oli vastaantulija. Loppu oli pelailua ja tulostaululla oli ottelun päättyessä lukemat 15-3.

TNC:n kapteeni Janne Mönkköstä rikottiin hyökkäyksen päätteeksi ja hän törmäsi maaliin. Mönkkönen loukkaantui tilanteessa ja vamman laatu selviää myöhemmin.

– Oma peli hajosi ensimmäisen erän jälkeen. Vastustaja oli tänään parempi ja rankaisi paikoista tehokkaasti. Loppua kohti ilme rupesi rakoilemaan, kuopiolaisten Antero Putkonen totesi.

– Ensimmäiseen erään olen tyytyväinen, toinen erä oli heikompi ja kolmannessa erässä napsahti selkäranka lopullisesti. Hyvä oppitunti pojille, kertoi puolestaan valmentaja Timo Saarimäki.

Päivän toisessa ottelussa RB-Oulu haki pisteet hyvinkääläiseltä Rangersilta 14-6 (1-3, 2-7, 3-4)-lukemin.

SM-sarja jatkuu ensi viikonloppuna neljällä ottelulla.

11.10.2014 Kaukalopallon SM-sarja alkoi RB-Oulun voitolla

Kaukalopallon SM-sarja käynnistyi lauantaina Hamarin Elon ja RB-Oulun välisellä ottelulla. Kauden avausottelussa RB-Oulu pääsi kotimatkalle 6-5 (3-0, 1-2, 2-3).

Peli oli kauden ensimmäinen sarjaottelu ja se näkyi etenkin Elon pelissä ensimmäisessä erässä. RB-Oulu oli avauserässä vahvempi vieden sen nimiinsä 3-0. Ensimmäisessä erässä oli paljon maalipaikkoja joista Elo ei onnistunut, mutta RB-Oulu onnistui paikoistaan hyvällä prosentilla.

Toisessa ja kolmannessa erässä Elo pääsi paremmin peliin mukaan ja nousi päätöserässä jopa rinnalle 5-5-lukemissa, mutta Olli Holopainen iski voittomaalin vajaat viisi minuuttia ennen loppua. Upean ottelun pelannut RB-Oulun maalivahti Simo Tonteri esti kuitenkin lisämaalit.

– Joukkueessamme on hyvä fiilis ja tekemisen meininki, ja emmekä ole tästä maalin tappiosta huolissamme. Tosin tästä ei yhtään pinnaa tullut. Seuraavan pelin tavoite on aika lailla selvä, Elon päävalmentaja Tomi Wiiala mietti.

Lähde: http://www.smkaukalopallo.fi/news
♫ Soita maalibiisi!

The Bopcats - Surfin mexican

Hyvinkään Rangers ry

Hyvinkääläinen urheiluseura, perustettu syksyllä 1990. Rangers pelaa kaukalopalloa SM-sarjassa sekä ikämiesten -40 sarjassa. Kaukalopalloa ja jalkapalloa pelataan myös Hyvinkään Urheilu Propagandan puulaakisarjassa.
Untitled Document